Rödgrönt lag i Falun bjöd på överraskningar

Posted by Jonny in Inlägg från s-info.se/gahnshag | Kommentarer inaktiverade för Rödgrönt lag i Falun bjöd på överraskningar

Inlägg från: 2010-10-24, 00:53
http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=155

Nu har vi presenterat vårt ”lag” som ska leda Falu Kommun de kommande fyra åren. Mycket uppmärksamhet och bra publicitet fick min nya kommunalrådskollega Susanne Norberg. Minst lika mycket utrymme fick den ”bomb” som media valde att kalla det; att Daniel Riazat (V) blir skolnämndsordförande tillsammans med Monica Enarsson (S) som viceordförande.

Daniel är 19 och Monica 35 år. Superbra tycker många men förskräckligt utrycker en del och menar att en ordförande som är så ung inte kan vara torr bakom öronen, inte kan hantera pengar och inte få respekt. Jag har ofta fascinerats utav hur några män eller kvinnor i 50-60 årsåldern kan ha så bra koll på skola. De har inte varit på dagis, knappast haft sina barn där plus att det är 30-40 år sedan de själva pluggade i grundskola eller gymnasium. Jämfört med dessa är våra ordföranden extremt uppdaterade och med örat mot marken.

Särskilt kritisk är moderaten Mikael Rosén som tycker att Daniel Riazat har bristande erfarenhet. Riazat har flytt med sin familj från Iran och lärt sig flytande svenska på 9 år. En intelligent och retoriskt skicklig kille. Rosén må vara äldre än Riazat, men erfarenhet mäts inte bara i år. Rosén har tillbringat sitt liv på partikanslier och advokatbyråer, och brukar själv säga att det tuffaste han varit med om var att växa upp i Karlskoga…

Hela rödgröna laget av ledande politiker

Comments are closed.