Earth hour varje dag!

Posted by gahnshag in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Earth hour varje dag!

I helgen ”firades” Earth hour” under en knapp (!) timme. Jag har inget emot initiativet – tvärtom! Jag skulle vilja göra mer. Jag tänker bl a på våra lokaler i kommunen där det lyser alldeles för mycket på kontor och i skolor kvällar och nätter. Ibland funderar jag om de sensorer som sitter här och där för att automatiskt släcka och tända i själva verket passiviserar oss. Att vi helt enkelt låter bli att släcka, oavsett om det är sensorer eller ej, för att vi tror att det alltid slocknar av sig själv.

Det borde vara ”earth hour” varje dag. Att vi släcker och kanske också sänker värmen nattetid. Spinner vi vidare så kanske vi också ska fundera hur vi tar oss till och från jobbet. Att lämna bilen och istället gå, cykla, samåka eller åka buss. Då kanske vårt lokala klimat och moder jord skulle ana en liten skillnad. Och inte bara att det mörknar en knapp timme per år.

Comments are closed.