Ut och ”reka” längs Toftan

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Ut och ”reka” längs Toftan

Äntligen! Idag tog jag mig tid att ta mig ut på ”fältet”. Började i Toftaängs förskola, 1½ mil utanför Falun, där personalen bjudit ut mig för att berätta om de utmaningar när man är ensam förskoleavdelning ute i landsbygden. Tre personal som gör ett kanonjobb, men har svårt att få tid för att följa upp och utveckla. Dom är också rädda för att få mindre resurser när det blir ”barnpeng” till hösten. Kanske går det att lösa med att våra sex enavdelningsförskolor garanteras ersättning för ett minsta antal barn, så man inte går på knäna om ”kottarna” vid något tillfälle är för få…

Passade också på att kika in i Toftaskolan där bara fritidsledarna var kvar. Ändå kul att se den skola som vi i S varit med och rädda för två år sen. Det verkar finnas gott hopp för både förskolan och skolan, då det rapporteras om stora magar i byn eller som en källa säger; ”folk som är sugna på att skaffa barn” (syns det på dom, eller har han frågat?)

Turen avslutades med besök i Sundborn där jag tillsammans med vägföreningens ordförande Kjell Gustafsson åkte runt och kollade på vägarnas skick i byn. Ingen vacker syn så här i tjällossningstider. Till på köpet fick jag se delar av byn som jag faktiskt aldrig varit i.

http://www.falun.se/toftaskolan

Comments are closed.