Vårtal i Östanfors med inspiration från nätet

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Vårtal i Östanfors med inspiration från nätet

Fick äran att återigen hålla vårtalet vid ”Maja på Gettorget” i Östanfors. Senast 2005 om jag minns rätt. Förra gången som jag höll vårtalet på Gettorget berättade jag om min mormor som på 1930-talet arbetade i ett hus vid torget, på ett café. Istället för ett ”traditionellt” vårtal gjorde jag en extreme makeover! 

”Precis som allt här i livet så har även vårens ankomst blivit mer individualiserad. Vårens ankomst kan firas högtidligt, som vi gör här just nu, eller också med små händelser hemma, tillsammans med familjen. Jag frågade mina vänner på Facebook vad dom kopplade ihop med vårens ankomst. Så här tyckte några av dom:

Peter Kärnström berättade: För mig är det barnens längtan efter cyklarna och mitt förmanande om att vara försiktiga med gruset på vägen. Det är dom små vardags sakerna som gör att det andas vår.
Vinterdäck av, cyklar fram, sommarskor fram snö spaden in vintern kläder undan, men framförallt mörkret och tystnaden bort ljus och fågelsång fram.

Anna Hjertstrand skrev att: Vår för mig är när man äntligen börjar träffa grannarna oftare ute på gårn, istället för på typ ica. När alla (inte bara grannar) kommer ur vinterbubblan och blir glada o trevliga, men också mer förvirrade…… vårkänslorna flödar. 🙂

Monica Åkerblom Nordsten var lite mer uppgiven och föreslog: Allergier och sand i hela huset? Det bör väl stämma på många…:-)

Monica Enarsson kom att tänka på: Vi ska alltid bygga eller renovera när våren kommer! Om det så är en liten odlingsplats eller en ny altan eller en vebod. Men något har det alltid varit! Ha en skön helg med familjen!

Ulf Hansson utbrast: Vår är det väl när fotbollen kommer igång i gärdsgårdserierna.

Johan Boberg ville att vi lyfter blicken lite: tycker du ska prata om hur fantastiskt bra vi har det i Sverige, om att det vi diskuterar är faktiskt petitesser jämfört hur många människor har det i värden.

Jonatan Block tänkte nog på sina utmaningar i skolans värld när han sa: Våren är den årstid som är mest kraftfull och en symbol för naturens ständiga förnyelse; hämta inspiration att våga genomföra förändringar – visst gör det ont när knoppar brister…

Carina Sjöberg Gustafsson var (omedvetet?) poetiskt: Först sitta fullt påklädd i snön och vända ansiktet mot solen, se hur snön försvinner mer och mer. Barfota i gräset, doppa tårna i vattnet, cykeltur utan dubbdäck, vårblommorna som kommer upp i landet, allt som spirar och grönskar. Sommarjackan på, ansiktet mot solen.

Oavsett om man tar avstamp från sin mormor född 1916 (och fortfarande i livet) eller från Facebook som startade 2005, så blir vårtalet ganska lika. Inte så mycket nytt under solen!

Vårtalet fick givetvis lov att avslutas med hurrande för våren, annars hade det inte funkat…

Comments are closed.