Tuffa besked för Falun – igen

Posted by Jonny in Uncategorized | 2 Comments

Knappt har vi hunnit fundera klart över Cederroths neddragning i Falun och framförallt Outokumpos och Milkos problem i södra Dalarna förrän det är dags för nya tråkiga besked. Idag nås vi av nyheterna att HL-display varslar samtliga 75 i Falun och att Polisens länskommunikationscentral är hotad.

Jag har precis idag skickat mitt e-brev där jag konstaterar att det mest varit uppåt sedan Cederroth annonserade plåstertillverkningens flytt till Spanien. Nya företag på väg in, nya butiker på Dalregementet och nya SVT. Jag kunde också ha berättat om Förlagssystems utbyggnad som ger 70 nya jobb.

Men säg den glädje som varar… Idag på eftermiddagen kom alltså beskeden som gör att mitt konstaterande i e-brevet blir ännu mer aktuellt: Att vi måste jobba ännu mer på att få hit nya jobb och öka tillväxten. Något annat alternativ finns inte.

Framförallt har jag och vi en skyldighet mot de som nu drabbas så att deras möjligheter till en fortsättning i Falun med nytt jobb eller utbildning blir så bra som möjligt.

Det känns tufft just nu, men vi tappar inte modet!

2 Responses to Tuffa besked för Falun – igen