En levande julegris finns det nog i Harmsarvet…

Posted by Jonny in Uncategorized | 2 Comments

Så här när det lackar mot jul gäller det att komma i rätt stämning. Även om Falun är Dalarnas stadskärna med den bästa julshoppingen så söker jag någonting annat. Harmsarvet kan vara svaret. Här blir man lugn, känner närhet till natur och bergsmanskultur och kan faktiskt få känsla för många av våra högtider. För någon vecka sedan firades julen i Harmsarvet. Familjen var inte där i år, men har dansat kring den dekorerade utegranen förr om åren.

Det är inte så konstigt att Falu Kommun vill ha Harmsarvet med naturskolan kvar! Vi har därför känt en frustration över att det varit svårt att komma fram med en kulturreservatsbildning. Dessbättre verkar nu både markägaren, Länsstyrelsen och kommunen vara överens om att gå vidare med ett kulturreservat. Enligt de uppgifter jag har ska förberedelsearbetet kunna ske under 2012 och att kulturreservatet vara igång från 2013.

Det här är förstås väldigt positivt då Harmsarvet blivit ett populärt utflyktsmål för alla åldrar, men särskilt barnfamiljer, förskole- och grundskoleklasser. Miljön är väldigt trevlig att röra sig i och jordbruket med djur gör att det ofta händer nya saker i Harmsarvet. Grisen i Harmsarvet är ingen julgris i den meningen att den ska hamna på ett julbord. Men i meningen att sätta mig i rätt julstämning så är den grisen tillsammans med snöiga hagar och gårdstun, släde och julkärvar det bästa sättet. Prova själv!

2 Responses to En levande julegris finns det nog i Harmsarvet…

 1. Skattebetalare says:

  Det pratas på stan att kommunen handlat upp skötsel av isbanor av en företagare utan f-skattsedel – stämmer verkligen detta? Tydligen samma person som skötte jobbet i fjol fast i ny kostym efter en konkurs. Finns inte rutiner för att hålla koll på sånt?

  • Jonny says:

   Hej skattebetalaren!
   Din fråga om upphandlingen av säsongens islekbanor: ”pratet på stan” är bara illsinnade rykten! Det ingår i kommunens uppdrag att, vid upphandling, kontrollera alla inkomna anbudsgivare och genom utvärdering bedöma, utifrån de uppsatta kriterierna, vilken anbudsgivare som ska tilldelas entreprenaden. Så har skett även i den här upphandlingen. Den entreprenör som tilldelades arbetet heter K-Mark i Dalarna AB. Ägaren är samma person som tidigare utförde samma entreprenad 2010/11. Han hade då ett företag som hette Inovamark AB vilket försattes i konkurs i somras. Men som sagt det nya företaget som inkom med anbud för säsongen 2011/12 heter K-Mark i Dalarna AB och allt är i sin ordning. /Jonny