Mer VM-fakta behövs

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Mer VM-fakta behövs

Med lite illvilja, en del fantasi och allmän misstänksamhet går det att göra tolkningen att tillskott av evenemang, företag och nya invånare bara är en belastning för Falun. De mest negativa insändarna vill få det att låta så om skid-VM.

Att uppemot en miljard kommer att omsättas i Falun och närområdet, inför och under VM, är en möjlighet för Falun och Dalarna. En bråkdel av de här pengarna är kommunen involverad i. Själva VM-arrangemanget omsätter ett par hundra miljoner. Intäkterna till VM-bolaget som riggar VM kommer från Internationella skidförbundet, sponsorer och biljettintäkter.

Påståendet som någon insändare innehöll att kommunen investerar 550 miljoner i VM är fantasieggande men långt ifrån sant. 2012-14 är den TOTALA rödgröna investeringsbudgeten i Falun just 550 miljoner. Det är ALLA investeringar i skolor, vårdboenden, vägar, IT, nya tomter, fritid och VM.

Missförstånd eller medvetna feltolkningar – vad vet vi. Behovet av fakta är stort.

Comments are closed.