Mycket som händer…

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Mycket som händer…

Idag tecknade min kommunalrådskollega Susanne Norberg på heltidsavtalet. Äntligen  i hamn! Nu börjar det riktiga jobbet med att steg för steg uppfylla det. Det här är bra för jämställdheten och kommunens attraktivitet som arbetsplats! Bra också att vi börjar uppfylla en del av de vallöften vi gav 2010.

Annars har det ju varit lite debatt kring skid-VM… Igår hade vi en chat på dt.se som jag tyckte blev bra. Även info-mötet i måndags, med 150 deltagare, blev bra. Känns som vi vänt en del av de tvivel som rests till ett förnyat starkt stöd för evenemanget och framförallt resan dit. Läs mer om den och vad som händer på www.falun.se/skidvm2015 .

Jag ska också ge lite beröm till min KSO-företrädare* som jag tycker stått upp bra för VM-tanken. Det är bara när investeringsbeloppen kommer upp som han försöker distansera sig, trots att han inte lagt några andra förslag än oss i fullmäktige. Han förklarade att våra föreslagna belopp inte syns i budgeten, men på sid 25 i 2012 års budget finns avsatta driftspengar för VM och på sid 27 finns investeringsbelopp för VM på egen rad. Googla Rosén om du tappat ditt ex, och ni andra också som aldrig haft ett ex av den ”spännande” budgeten…

Vi tänker också lyfta vårt arbete med näringslivsfrågor i kommunen. En integrerad organisation med mer slagkraft, utsedda projektledare och en lite ny titel i kommunsammanhang; etableringschef! Alla (läs samma som ovan) gör inte vågen, men jag tror att det här kan bli riktigt bra. Även om vi framförallt behöver lyfta vårt jobb med att locka och etablera nya företag så tror jag att alla Faluns befintlig företag kommer att märka en uppryckning. Bara vi vågar prova lite och använda hjärtat!

*Mikael Rosén (M) gjorde ett tillfälligt (!) inhopp som kommunstyrelseordförande i Falun 2007-2010.

Comments are closed.