Vilken urladdning – nu återstår det svåraste!

Posted by Jonny in Uncategorized | Tagged , , , | 1 Comment

En mastodontdag är till ända. Långdraget fullmäktige där entreprenadivrarna (tyvärr) drog längsta strået i LSS-frågan och en härlig semifinal i innebandy där IBF körde över svenska mästarna Storvreta!

Det var en riktig urladdning, både i FK Arena och i fullmäktige. I det första fallet med rappt, enkelt och engagerat spel. I det andra föll avgörandet först efter nästan ett års ”gnetande”.

Jag tillhörde den minoritet som ville ha LSS-assistansen kvar i kommunal regi. Nu är jag orolig för reaktionerna hos de som berörs av beslutet, men också hur det kommer att slå ekonomiskt och inte minst det ifrågasättande som funnits över hur vår ideologiska kompass ser ut. Förhoppningsvis har jag och andra överreagerat.

Samtidigt måste jag säga att jag gillar hur vår nya socialnämndsordförande Christina Knutsson startat sitt uppdrag. Efter två veckor i uppdraget kan jag ana ett nyare, modernare ordförandeskap. Mjukare än föregångaren men ändå tuff. Ödmjukhet som alltid är en tillgång, till exempel när Christina säger att hon borde ha varit ännu bättre på att förklara fördelarna med en entreprenad för övriga i S.

Jag hoppas jag har fel i min oro och att Christina har rätt i sin övertygelse. För nu börjar det svåra jobbet. För socialnämnden att omsätta en utredning som visar att det går att spara 10-tals miljoner med bibehållen kvalitet och för IBF att vinna den femte och avgörande matchen för att nå final.

Jag fortsätter att stötta både IBF och Christina – i med och motgång!

One Response to Vilken urladdning – nu återstår det svåraste!