Visionsarbetet officiellt igångsatt!

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Visionsarbetet officiellt igångsatt!

I fredags startade det upp efter 1½ års bubblande och ännu längre av förväntningar och diskussion om behovet av något som knyter ihop Falu Kommun och Falun; Visionsarbetet.

Att forma en vision handlar varken om att bli skrytsamma i största allmänhet eller formulera orealistiska mål. Det handlar om att tillsammans skapa en gemensam bild av vart vi vill nå, för att vi ska nyttja en så stor del av del potential som finns i Falun.
Läget, historien, kulturen, värderingar, värdskap och entreprenörskap. Allt är viktigt. Men viktigast av allt är människorna. 56.000 medborgare eller 5000 anställda, med olika förmågor, drömmar och ambitioner.

Den här resan börjar hos några av dessa tusental. Nämligen 40 ledare och förtroendevalda. På försommarens varmaste dag – Falun är varmast i Sverige med 29,8 grader. Scandics AC är obefintlig. Målet är kanske att Falun ska bli ännu ”hetare”!? De representerar kompetenta och erfarna medarbetare, strategiska och kloka förtroendevalda.

Jag har tidigare sagt att en vision inte handlar om att vara ”störst, bäst och vackrast”. Den ska ge oss en tydlig riktning. Inte bara på 2-3 år, utan något eller i bästa fall några decennier. Visionen ska vi kunna identifiera oss med oavsett vilka vi är. Oavsett om vi är röda, gröna eller blåa i politisk mening. Den ska också lyfta oss vidare från där vi är idag, där det röda kan handla om hjärta och engagemang, det gröna om hänsyn till människor och miljö och det blå för att vi är coola och smarta.

När vi lyckas med det här är vi inne i en framgångsspiral där vi själva och omvärlden uppfattar Falun som större, bättre och kanske vackrare än det var tidigare. Om ett år vet vi mer…

Comments are closed.