Investeringar för framtiden!

Posted by Jonny in Uncategorized | Tagged , , , , | Kommentarer inaktiverade för Investeringar för framtiden!

På tidningarnas insändarsidor höjs bekymrade röster över att Falun investerar i olika projekt. Jag har en annan syn. Det ger oss möjligheter. Med stabil kommual ekonomi kan vi nu satsa vidare för framtiden.

I Falun har vi lagt grunden för att bygga en ny stadsdel med ett resecentrum som navet i den och i kommunen. Redan för tio år sedan bestämde vi oss för att bygga om södra centrum och satsa på bättre pendlings- och resemöjligheter – långt innan ansökan om skid-VM. För 200 miljoner bygger nu kommunen sin del och tillsammans med nästan lika mycket från Trafikverket, Dalatrafik, Region Dalarna och EU bygger vi ett nytt Falun med nya möjligheter för resande, etablering och boende.

För 2½ år sedan tilldelades Falun skid-VM. Näringslivet i regionen, Internationella skidförbundet och biljettintäkter finansierar evenemanget. En stor del av de fasta investeringarna på uppemot 300 miljoner i Lugnet står kommunen för. Kommunen investerar i anläggningar som finns kvar långsiktigt och som kan användas för andra evenemang och idrotter. Tack vare 12 miljoner från EU och 9 miljoner från regionen kan vi exempelvis bygga en bergbana för alla falubor och besökare istället för en lift för endast backhoppare.

Kommunen gör många bra och spännande investeringar. Inom loppet av ett par år byggs skateparken, ett 15-tal förskoleavdelningar, kulturskolan, nya lägenheter, ny skola i Aspeboda, nya gator för fler villor och industritomter, vatten- och fjärrvärmeledningar mellan Falun och Borlänge och vårt resecentrum. Genom investeringarna i nationalarenan Lugnet förstärker den sin position som det självklara valet för större evenemang inom musik, outdoor, mässor och idrott. SM-veckan är ett aktuellt arrangemang.
Att Falu kommun tillsammans med andra som tror på stan och regionen investerar hundratals miljoner är inte ett hot. Det skapar möjligheter och framtidstro.

Comments are closed.