Falun och Borlänge svetsas samman!

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Falun och Borlänge svetsas samman!

Bygget av Faluns och Borlänges gemensamma vatten- och fjärrvärmeledningar påbörjades officiellt idag med både spadtag och svetsning. Tillsammans med min k-rådskollega Janne Bohman och våra energibolagsordföringar Kerstin Rahm och Ragnar Kroona både svetsade och grävde vi.

Det är ett stort steg som vi tar tillsammans, sa Ragnar, styrelseordförande för Falu Energi & Vatten. Jag kan bara hålla med. Det är också kul att vi kan fördjupa ett väldigt mångsidigt samarbete. Idag samarbetar vi om allt mellan himmel och jord, allt ifrån socialjourer och gymnasiesambete till gemensamt utvecklingsbolag och räddningstjänst.

Högre säkerhet. Minskade koldioxidutsläpp. Lägre produktionskostnad. Ökad konkurrenskraft. Fördelarna är många när städerna nu börjar att gräva för de gemensamma ledningarna.

Vatten och värme är livsviktiga funktioner. Genom vårt samarbete med till exempel vattenproduktionen kommer städerna att få en förbättrad säkerhet. Jag fick äran att svetsa Faluns del av den rörbit som symboliserar städernas utvecklade samarbete.

Samarbetet kommer att ge en positiv inverkan på den kommunala ekonomin. Sedan kommer det också att minska belastningen på miljön. Båda kommunerna är framgångsrika med sitt arbete för en hållbar miljö, men tillsammans blir vi ännu bättre.

Bilder. t v svetsar jag. t h tar Ragnar, jag, Janne och Kerstin gemensamt första spadtag. Foto: Falu Energi & Vatten/Henrik Hansson.

Comments are closed.