Genuina Faluföretag satta under press

Posted by Jonny in Uncategorized | 3 Comments

Både Melkers chark, Hedlundgruppen i Sågmyra och Dellner planerar personalneddragningar. I det första fallet är det bekräftat och jag och kommunens näringslivschef har haft kontakt med VD Pär Olsson under processen. Hedlund är ett Göteborgsföretag, men har med tiden blivit starkt identifierat med Sågmyra. Eliasson är det namn de är mest kända för i bygden. Nu flyttas lagret till Götet. I det tredje pågår en översyn som kan resultera i att jobb flyttas från Falun till Polen. I Melkers fall innebär det att färre produkter kommer att tillverkas i Falun och för Dellner skulle förändringen kunna innebära att huvudkontoret och forsknings- och utvecklingsavdelningen blir kvar i Vika.

3 Responses to Genuina Faluföretag satta under press

 1. Bobo says:

  Är det så konstigt att företag lämnar Falun? Eftersom alla tillgångar tycks satsas på ett skidjippo istället för att investeras där de verkligen behövs, dvs. skola och omsorg.

  • Jonny says:

   Det är inte skid-VM som påverkar företagen. 350 företag stöder VM på olika sätt. ”Alla tillgångar” var nog en av de större överdrifter jag sett. 300 miljoner av 2700 investeringsmiljoner går till Lugnet, bl a VM. Den årliga kostanden av Lugnetinvesteringen är cirka 15 av 2800 miljoner som finns för våra verksamheter mm varje år. Inte ”alla” resurser men en liten del.

 2. Erik Lind says:

  Det är väl klart att företagen stöder VM. De är de stora vinnarna, får högre försäljning = högre vinster men skattar inte till kommunen. Klart de är nöjda