En dag…

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för En dag…

…som idag får man känna att man gjort något som leder framåt. Inte alla dagar man gör det som politiker, men de flesta. Annars skulle man inte orka.

Allt som jag varit med om idag leder inte till omedelbara resultat, men riktningen är den rätta. Haft två styrelsemöten med gemensamma nämnaren att de rörde Lugnet. När det är ordning och koll på pengarna känns det bra. Eller när det som står i tidningen eller på insändarsidan visar sig vara en bra bit från verkligheten. Gäller bara att klara av att få ut motbilden, att det är bättre än vad dysterkvistarna skriver.

Känns mindre bra när en person på ena styrelsemötet hävdar att vi inte bör ha datorer med oss på mötena, då det stör koncentrationen. Det är 2013, de flesta jobbar digitalt. Det som störde min koncentration förut var när man desperat letade i pappersbuntar. Det slipper man idag. Kritikern kanske också vill förbjuda anteckningsblock och penna? Vet inte hur många figurer, blommor och annat (som inte hörde till mötena) som jag sett ta form på olika pappersark…

Mitt digitala arbetssätt är ett sätt att hantera flödet och tempot. För att jag ska bli ännu bättre i mina uppdrag tar jag mitt på dan ett samtal med två partikamrater och berättar att jag kommer att lämna ett uppdrag där vi är styrelsekamrater. Bra att de får veta. För mig känns det först svårt att delge, men efteråt jätteskönt. Bördan lättar och jag kommer att kunna fokusera lite mera.

Dagens bästa är när mejlet kommer att vi är på väg mot ett nytt storbygge i centrum. Det är möjligt att jag går igång på byggkranar, men mest gläds jag över ökad ekonomisk aktivitet som ger fler jobb och som gör att Falun växer. Dessutom blir stan snyggare, modernare – den läker ihop. Planen som jag var med och drev fram kommer till slut att ”bära frukt”!

Jag klubbar av sista mötet precis för att ha 10 minuter på mig för att plocka ihop och cykla hem. Barnen ska på fotbollsträning. Innan jag sätter mig på cykeln hinner jag boka utvecklingssamtal med en bolags-VD. Ibland är mitt uppdrag som vilket chefsjobb som helst, ibland är det något helt annorlunda. Ekonomichefen ringer på vägen hem. Hinner inte svara. Undrar vad han ville. Nä, jag får ta det på tåget imorgon bitti.

Starten efter sommaren har varit bra. Det enda som gnager just nu är att det står lite väl mycket på ”att göra”-listan. Tågresor brukar kunna göra underverk med mina listor, så morgondagen kan ge mig nya möjligheter…

Comments are closed.