Tipsvinster och extrautgifter i Falu kommun?

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Tipsvinster och extrautgifter i Falu kommun?

Faluns kommunekonomi recenserades i en insändare nyligen. En oppositionspolitiker försökte vara lustig och menade att vi hoppas på ”tipsvinster” för att klara ekonomin. Vi tycker att det är viktigt att ha en saklig debatt och nyanserad bild.

Falu kommun har haft överskott i ekonomin de senaste åtta åren. Det har tidvis varit tufft att klara både budget och bra kvalitet i våra verksamheter. Ingen kan vara helt nöjd med resultaten, men vi måste komma ihåg att vi de senaste tre åren har klarat en stor del av de ökade behoven i äldreomsorgen, gjort nysatsningar på kulturskola, socialt förebyggande arbete och klimatarbete samt ökat resurserna till förskolan.

En minst lika viktig fråga som extra inkomster och utgifter för kommunen är hur kommunerna behandlas av regeringen. Moderaternas strategi har hittills varit att skära ned statsbidragen till kommunerna för att ha råd med skattesänkningar. Att sänka skatter när det sker till priset av minskade resurser till kommunernas välfärd ser jag som helt fel vägval.

Comments are closed.