Vi vill bygga vidare på skateparken!

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Vi vill bygga vidare på skateparken!

I början på den här mandatperioden satsade den rödgröna majoriteten extra pengar på skateparken och bygget kunde starta. Invigningen av den första etappen i september 2012 var en rolig dag.

Parken har blivit en succé! Den är inte bara en skatepark utan en park för alla! Det var den ursprungliga visionen för området när projektet startade och den är på väg att bli det. Det märks att det finns behov och intresse for att vara i parken redan nu, även fast man inte skatear eller åker inlines/kickbikes etc. Parken behöver bli större.

Därför vill vi nu ta nästa steg. Idag har Socialdemokraterna och Miljöpartiet med Jonas Lennerthson (S), Elisabeth Ahnberg Åsenius (MP), Linnea Risinger (MP) och jag själv tillsammans med representater för FSOSK – Falu Skate och Snowboardklubb berättat om planerna.

I det budgetförslag som vi offentliggör inom kort föreslår vi att ytterligare 7 miljoner satsas på skateparken, och att den byggs ut med en andra etapp 2015-16. Utbyggnaden ska ge en komplett skatepark som också hänger ihop med angränsande boll- och lekytor. Den här etappen innehåller också en bowl, något som saknats i nuvarande park.

Falubördige Johan Berglund på 42 architects i London, som inte hade möjlighet att vara med idag, hälsar från London:
– En del justeringar har gjorts i det tidigare förslaget för design av den andra etappen. Jag och kollegorna på mitt arkitektkontor har haft många konversationer med skatearna och under projektets gång insett att det är vissa delar i den planerade andra etappen som skulle kunna fungera ännu bättre.

Kommunfullmäktige 22 november fattar förhoppningsvis beslut och sedan kan planeringen starta på allvar!

Skate 2

Skate 2

Comments are closed.