En dag på Kopparstaden

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för En dag på Kopparstaden

Igår träffade jag ett antal medarbetare på vårt kommunala, allmännyttiga bostadsbolag Kopparstaden, och följde några av dem i deras vardag. Bolaget är välskött och har en fin stämning och sammanhållning bland personalen. Det vet jag sedan tidigare. Det som var nytt var det stora sociala ansvarstagandet, de omfattande nätverk som man upparbetat för att stödja det här och det engagemang (på gränsen till ideellt) som man lägger ner för att skapa guldkant i framförallt några av sina områden.

Vi inledde med ett litet samtal om vad det ökande antalet äldre innebär, hur man kan nyttja ny teknik och hur samverkan med äldreomsorgen behöver bli ännu tightare. Efter det bar det av till bostadsområdet Järnet där jag tillsammans med områdesansvarige och två bovärdar besökte områdets dagbarnvårdare som verkat i ett av husen i 38 år! Omtyckt av barn och alla i området och näst intill en istitution! Vi hann också hälsa på hos en familj som fått stammar utbytta och badrum renoverade. Med 7 barn i lägenheten uppskattade de att ha fått en modern och fräsch lägenhet.

Vi åkte vidare till studentboendet Britsen där bolagets studentgrupp visade lägenheter som har byggts om, några där ombyggnad pågår och några som har kvar 70/80-talsstandarden. Det blir riktigt snyggt och om något år ska alla de 250 lägenheterna vara i nyskick och utrustade med egna kök!

Avslutningsvis ”praktiserade” jag en stund i Bobutiken vid Stora Torget. Ett härligt gäng som är som klippt och skurna för att möta och ta emot nya och befintliga hyresgäster. Bolaget har 6.700 lägenheter som ibland kan uppfattas som väldigt lika, men hyresgästerna är väldigt olika med vitt skilda och individuella behov.

Jag tyckte att dagen gav ett bra kvitto på att man är väldigt bra på att se de olika behov som finns hos olika individer och familjer och i olika bostadsområden. Jag fick en kick av att träffa så många positiva och drivna medarbetare. Tack till er alla; Pernilla, Annika, Marie, Bengt, Mats, Marianne, Mattias, Thomas, Sofia, Fredrik, Jacob, Elke, Micke, Maria, Stefan, Emelie, Frida, Susanne och förstås även Nour-Maria (som visade sin lägenhet) samt Else (som lät oss kliva in i sitt familjedaghem)!

Kstaden3 Kstaden2Kstaden1

Comments are closed.