För första gången har Falun både kvinnojour och kvinnofridsboende!

Posted by Jonny in Uncategorized | Tagged , , , | Kommentarer inaktiverade för För första gången har Falun både kvinnojour och kvinnofridsboende!

Inför valet 2010 lovade vi socialdemokrater att tillskapa någon form av boende för våldsutsatta kvinnor. Det hade inte funnits tidigare, trots att de nu kritiska kristdemokraterna styrde Falun 2006-2010.

Boendet skapades också utifrån en utredning från Länsstyrelsen. Boendet skulle användas av flera kommuner men så blev det inte då övriga avstod av kostnadsskäl. Vi är därför den enda kommunen i Dalarna som har ett sådant boende.

Från 2012 har boendet förverkligats. I takt med att verksamheten har kommit igång har det blivit tydligt att det behövs en bredare samverkan och ett samarbete för att kvinnofridsarbetet ska fungera optimalt. Det här i kombination med att vi alla lever med en borgerlig regering som prioriterar skattesänkningar framför nya resurser till välfärden gör att vi förändrar för att få en ännu mer ändamålsenlig verksamhet.

Att som KD-representanter angripa socialnämndens ordförande som person, samtidigt som man själva ”inte fick tummen ur” för att skapa ett kvinnofridsboende under sina fyra år säger en hel del om KD i Falun. Idag, för första gången, finns både ett kvinnofridsboende och en fungerande kvinnojour i Falun!

 

Inlägget bygger på en insändare som jag skrivit tillsammans med min kommunalrådskollega Susanne Norberg.

Comments are closed.