Gemensamma beslut ger smart och hållbar trafiklösning

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Gemensamma beslut ger smart och hållbar trafiklösning

Faluns moderata oppositionsråd har genom en insändare i Falu-Kuriren reagerat på en artikel i Annonsbladet http://np.netpublicator.com/netpublication/n53209572

Där intervjuas en kommunal tjänsteman om arbetet med nya resecentrum och de frågor som faluborna ställer vid informationsplatsen i Bergströms Galleria.

Förändringarna bygger på de beslut som vi socialdemokrater och miljöpartister deltagit i. Även moderater, centerpartister, folkpartister med flera har stöttat förslagen. I grunden finns kommunens trafikstrategi och detaljplanen för Knutpunkten och resecentrum.

Med ombyggnaden av södra centrum och byggandet av ett modernt resecentrum blir centrumgenomfarten mer stadslik, hastigheten sänks på en delsträcka (Regementsvägen-Holmtorgsrondellen) och det är möjligt att fler av de som inte har ärenden i centrum kommer att välja en annan väg.

Men det är också viktigt att notera det som tjänstemannen berättar vidare i artikeln: Den nya vägen kommer att ha en kapacitet som är 20 procent högre än dagens trafikvolym. Alla som även i framtiden vill åka genom centrum kommer alltså att få plats! Men de kommer att få köra lite mer på stadens och människornas villkor.

Comments are closed.