Kommentarer till Faluns befolkningsökning 2013 +342 invånare

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Kommentarer till Faluns befolkningsökning 2013 +342 invånare

Utöver det som jag skrivit i e-brevet igår kan jag konstatera att vi nu ligger stabilt på en befolkningsökning på 300 inv/år eller fler. Om vi kan öka nyproduktionen av bostäder ytterligare så bör Falun kunna öka med 500 eller fler per år. Kopparstaden har 13.500 aktiva i sin bostadskö, efterfrågan på tomter och begagnade villor är fortsatt hög. Ett sätt att få ut fler villor på marknaden vore om produktionen av bostadsrätter ökade, för att på så sätt locka fler som vill omsätta sitt hus i en bekväm lägenhet.

När det gäller flyttströmmar så har vi överskott eller balans i alla kategorier (ett litet minus mot övriga landet på 24). Visst har vi ett ganska stort plus mot övriga Dalarna (131), men det är inte så att vi ökar på övrigas bekostnad. Det är istället en bra balans i alla kategorier, inklusive att vi fortsätter att ha födelseöverskott (tyvärr är det bara 3 av 15 dalakommuner som har det). Men som sagt: Vi har potential att växa snabbare!

Comments are closed.