Clas Olsson eller Clas Ohlson – vad tror du på?

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Clas Olsson eller Clas Ohlson – vad tror du på?

Ännu en nycenterpartist eller allianscentralist i fårakläder, tänkte jag när jag för några dagar sen lyssnade/läste om tillförordnade AF-chefen som rekommenderar alla unga att dra till storstäder. Han kan möjligen tänka sig att även städer som Umeå och Uppsala har en positiv framtid.

Clas Olsson verkar inte känna till orter som exempelvis Luleå, Kalmar eller Falun som alla växer och utvecklas. Listan kan göras längre, men en ”normalbegåvad” generaldirektör borde kunna både peka ut och göra en grundligare analys av dessa tre.

AF-chefens vackra namn borde dessutom påminna honom om att det inte bara är (som han säger) ”gruvor och turism” som har en framtid utanför storstäderna. Ett av Sveriges mest framgångsrika företag senaste åren ligger i Insjön! Och då pratar jag inte om lagerarbetare, utan ett komplett huvudkontor med marknad, ekonomi, inköp, IT, HR och juridik.

Skärpning Clas! Olsson på AF alltså, annars kanske det är dags att ställa sig utanför disken på ett av myndighetens kontor och ta en kölapp.

Comments are closed.