Ibland räcker det tydligen inte med logiskt tänkande…

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Ibland räcker det tydligen inte med logiskt tänkande…

För en vecka sedan gjorde Lugnet i Falun AB en framställan till kommunstyrelsen (KS) om att få sin borgen utökad med 50 miljoner. Bakom förslaget stod bl a Faluns moderata oppositionsråd som också är ledamot i bolaget. Bolaget levde i tron att jag som kommunstyrelseordförande skulle fatta ett delegationsbeslut (beslut utan att sammankalla kommunstyrelsen) då ärendet beskrevs som mycket brådskande.

Ett beslut av den här karaktären är inte lämpligt att fatta på delegation. Omfattningen av ärendet och att det funnits olika meningar är två skäl. Därför kallades KS till möte idag. Innan mötet startade gjordes en sondering om de politiska positionerna i frågan. Då visade det sig att när bolagsledamoten Rosén blivit oppositionsrådet Rosén hade han samtidigt bytt åsikt i frågan. Anledningen skulle bl a vara att det inte alls var så brådskande och att hyresavtal skulle vara klara innan beslut togs i frågan. Övriga i borgerliga oppositionen anslöt sig.

Det fanns i och med det här ingen anledning att ha ett extra kommunstyrelsemöte, då ett borgensbeslut behöver stöd i fullmäktige från både S, MP och något av de borgerliga partierna.

Efter det här inställer sig frågorna:

  • Hur kan man vara FÖR något när det lämnar bolagsstyrelsen för att när det kommer upp i kommunstyrelsen en vecka senare vara EMOT?
  • Är inte styrelsen i LUFAB inte överens om hur brådskande det egentligen är att få en utökad borgensram?
  • Varför hänger det på ett hyresavtal just nu, när borgen tidigare beviljats till samma bolag utan hyresavtal?

Logiken har fått sig en törn. Eller är det bara ett tafatt försök att höja tempen inför valet?

Jag kommer som vanligt att jobba för att LUFAB och övriga kommunen får förutsättningar att arbeta och utvecklas som planerat. Men en dag som denna känns vägen mer slingrig än vanligt.

Comments are closed.