Ett Falun på väg mot framtiden!

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Ett Falun på väg mot framtiden!

Återigen har de borgerliga valt att smutskasta Falun och kommunens ekonomi istället för att berätta vad man själva vill framåt. Falun har gjort bra resultat 2011-2013 som står sig väl i jämförelse. Det som förvirrar faluborna är att de borgerliga kritiserar det de själva varit med och tagit ansvar för. De styrde i Falun 2007-2010. Läget var inte bättre då, tvärtom. De borgerliga är positiva när det gäller VM, men satsningarna på välfärden, stadskärnan och medborgarnas fritid röstar man emot.

Vi tror att väljarna förväntar sig att vi, alla partier, beskriver vad vi vill med Falun utöver överskott och bra ekonomi. Vi som socialdemokrater har stakat ut en väg:

  • Fler jobb, särskilt till unga! Det finns idag 1000 fler jobb i Falun jämfört med 2010. Ännu fler får jobb med brett utbildningsutbud, stöd till nyföretagare, öppenhet för kreativa idéer och ett Falun som investerar och satsar på välfärden. De nya resursjobb och praktikplatser som vi presenterat stärker dem som står långt ifrån ett jobb.
  • Skolan och förskolan är grunden! Vi har skapat 300 nya förskoleplatser och gett gymnasiet en nystart. Nästa mål är att stärka lärarrollen, minska klass- och gruppstorlekar i lägre åldrar – även på fritids samt tydligare profilera våra gymnasieutbildningar.
  • Fler bostäder! Vi lovade 50 nya hyresrätter/år. Det målet har vi nått med råge. Nu är vårt mål 100 hyresrätter per år plus att underlätta för bostadsrätter, radhus och villor. Fler bekväma lägenheter för äldre och nybyggen i fler kommundelar.
  • Ett större Falun klarar välfärden och gör livet roligare! De parker och grönområden som de borgerliga häcklar oss för är ett led i vår strategi för ett grönare och hållbarare Falun. Å-rummet är vårt senaste bidrag till ett mer levande centrum. Till vår framtida strategi för ett större Falun räknar vi också nya Kulturskolan, satsningen på Magasinet, nya Resecentrum, satsning på kommundelsutveckling, nya högskolebiblioteket och satsningen på förebyggande åtgärder till unga och deras familjer.

Att 6 av 8 kommunala förvaltningar klarar budget eller går plus handlar för oss om hygienfaktorer. Att de borgerliga gör det till sin huvudfråga och påstår att ”nästan varenda kommunal verksamhet går med underskott” säger mer om deras debatteknik än om läget i Falun.

Nya HDa-biblioteketNya MagasinetNya Å-rummet

 

 

 

 

Texten ovan bygger på ett debattinlägg som jag skrivit tillsammans med min kommunalrådskollega Susanne Norberg (S) och som är svar på http://www.dt.se/opinion/insandare/1.7022888-faluns-usla-ekonomi.

Comments are closed.