Många känslor och funderingar efter EU-parlamentsvalet

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Många känslor och funderingar efter EU-parlamentsvalet

Dagen efter. På ett påtagligt sätt är det dagen efter i form av baksmälla, eftertänksamhet… Jag håller helt med i det som min kommunalrådskollega i Avesta, Lars Isacsson, skriver: ”Ont i magen över valresultatet i Europa, att vi är så historielösa, stöveltramp hörs igen och bruna krafter vinner mark. Men det är arbetslösheten som är fienden, då som nu. 26 miljoner arbetslösa i Europa ger grogrund till de krafter som här som i övriga EU säger att det är deras fel, bara de inte var här så skulle vi ha det så mycket bättre. Vi måste tillsammans bekämpa arbetslöshet, hopplöshet och utanförskap, den kampen måste föras tillsammans inte genom att dela upp oss i vi och dom. Jag hoppas och tror på en mobilisering av de goda krafterna redan till höstens val och att vi etablerade partier kan föra fram visioner och konkreta förslag för hur vi skapar ett bättre jämlikare samhälle där vi alla kan bidra. Jag lovar att bidra med min del, att vi i Socialdemokraterna för fram en politik där det är arbetslösheten som skall bekämpas, inte människor. Engagera dig du med, du behövs!”

Känner hoppfullhet i det sista som Lars skriver. Att resultatet ger kraft för en ny valrörelse fram mot september. Jag är också stärkt av att S i Falun går fram i EU-valet och att vi tillsammans med vår samarbetspartner MP lockar exakt 40 procent av väljarna lokalt. Bra för att vara EU-val, men i höst har vi målet att klara minst 50!

Comments are closed.