Faluns arbetslöshet fortsätter att sjunka!

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Faluns arbetslöshet fortsätter att sjunka!

Så här i semestertider påminns allt för många om att grunden för att kunna ta semester och ha råd att resa bort på semester stavas JOBB. Alldeles för många har inte den här möjligheten.

Faluns arbetslöshet har sjunkit med 2,5 procentenheter på tre år. Under samma tid har arbetslösheten i Sverige varit i princip oförändrad, och ligger nu 1,3 procentenhet högre än i Falun. För fyra år sedan låg Falun och Sverige på samma nivå. Vi har inte lyckats ta bort arbetslösheten som stort samhällsproblem i Falun, men vi har kommit en bit på väg, och framförallt längre än regeringen.

De försöker med siffertrixande för att få det att se bra ut. Vi jobbar aktivt med både arbetsmarknads- och näringspolitik. Flera nya projekt får in långtidsarbetslösa i sysselsättning, vi har anställt en ny näringslivschef och vi investerar för att Falun och vårt näringsliv ska ha bra framtidsmöjligheter!

Så här ser det ut nu: Arbetslösa 16-65 år i Falun 6,4%, Dalarna 6,7%, Sverige 7,7%.
Ungdomsarbetslöshet i Falun 11,8%  (-2,0 procentenheter på ett år), Dalarna 13,2%, Sverige 13,8%.

IMG_1679[1]

 

Comments are closed.