Busstrafiken…

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Busstrafiken…

Om ”revolutionen” tycks det mycket, och jag har också en hel del synpunkter! Trafiksäkerheten måste prioriteras och Dalatrafik måste vara lyhörda för de synpunkter som resenärer lämnar. De flesta stora omställningar ger störningar. Jag ställer upp på de beslut som fattats om att det ska vara snabbare linjer. Men jag ser också exempel på där intentionerna från kommunen och region inte följts. Det får vi tillsammans med berörda områden hjälpa till att identifiera och signalera till Dalatrafik.

Jag blir ledsen när jag i flera mejl får besked om att trogna bussresenärer nu överväger eller tvingas gå över till att åka egen bil. Vi kommer att kanalisera alla synpunkter, men det är också viktigt att alla som har synpunkter hör av sig till Dalatrafik på kundtjanst@dalatrafik.se eller 0771-95 95 95.

Alla elever i Falu kommun som är berättigade skolskjuts får skolskjuts, men på grund av överklagade upphandlingar har planeringen varit försenad. Det har inneburit att linjesträckningar och hållplatser inte förberetts tillräckligt av Dalatrafik. Det är cirka 1.500 elever som har skolskjuts. Vår skolskjutshandläggare på kommunen, Harriet Sjögren 023-876 43, hjälper gärna till om det är problem. Men även här är det bäst och effektivast att gå direkt till Dalatrafik när det gäller linjesträckningar och hållplatser. För gymnasieelever som åker buss gäller precis som tidigare ordinarie linjetrafik.

Läs mer i den intervju som DT gjort med mig: http://www.dt.se/dalarna/falun/sa-mycket-kostar-bussfiaskot

Comments are closed.