Faluns framtid knackar på! Då tar vi ut färdriktningen mot det gröna, hållbara Falun!

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Faluns framtid knackar på! Då tar vi ut färdriktningen mot det gröna, hållbara Falun!

Väljarna vill ha besked från Faluns partier. Faluns blåa politiker sitter fast i gnällfåran. Vi har istället lagt fast målet om ett grönare Falun! Vi gör det med ekonomiska plusresultat i ryggen varje år den här mandatperioden.

Parkerna som de blåa häcklar oss för är steg mot ett hållbart Falun. Buller och luftkvalitée hindrade bostäder i Vasaparken. Därför ströks de ur den plan som beslutades 2009 – av borgerlig majoritet! Vi vill att väljarna tar ställning till om de vill ha en PARK som skapar ett grönt stråk från centrum, via stadsparken och ut på Myrans strövområde eller P-HUS i den ”dalgång” som bildas efter den borttagna Korsnäsvägen?

Till det nya, hållbara och attraktiva Falun räknar vi också nya Å-rummet, nya Geislerskas lekplats, nya Kulturskolan, fjärrvärmeledning Falun-Borlänge, nya Magasinet, nya Resecentrum, kommundelsutveckling, nya skateparken, nya äldreboenden och trygghetsboenden, nya högskolebiblioteket, nya förskolor och förebyggande åtgärder till unga och deras familjer. Vi är stolta över att ha genomfört eller startat allt detta!

Inlägget är skrivet tillsammans med talespersoner för Socialdemokraterna i Falun; Christer Falk (S) – äldreomsorg, Susanne Norberg (S) – kommunstyrelsen och folkhälsa, Jonas Lennerthson S) – trafik och samhällsbyggnad, Jessica Wide (S) – barn och utbildning, Kim Söderström (S) – bostäder, Christina Knutsson (S) – social- och familjeomsorg, Staffan Nilsson (S) – kultur och fritid, Sofie Eriksson (S) och Diyar Cicek (S) – ungas frågor, Anna Fält (S) – miljö samt Ragnar Kroona (S) – energi och vatten.

Inlägget är en reaktion på Sten H Larsson http://www.dt.se/opinion/insandare/parker-for-miljoner

FEV elbilVasaparken_illustrationJohanssonska o Åsgatan förrNya Å-rummetHDa_bibl_invigt

Comments are closed.