Faluns framtid knackar på. Vi tar dom nya stegen!

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Faluns framtid knackar på. Vi tar dom nya stegen!

Väljarna vill veta vad Faluns partier vill göra. Flera blåa politiker har fastnat i gnällfåran. Vi har istället lagt fast målet om 1000 nya bostäder på 4 år.

Tidigare (m)ajoritet hoppades på marknaden i 4 år. När den inte byggde togs inför förra valet panikbeslut om att Kopparstaden skulle börja bygga igen. Nu är de besluten genomförda och vi bygger ytterligare 90 lägenheter. Dessutom har det byggts nya vård- och omsorgs- samt gruppbostäder. Två trygghetsboenden har invigts. Under S-MP-styret har privata aktörer vaknat till och byggt nära 100 hyresrätter. Nu är målet 200 nya bostäder per år, varav 100 hyresrätter. Plus fler grupp- och äldreboenden. Fler bekväma lägenheter för äldre och nybyggen i kommundelarna.

För att Falun ska fortsätta vara en attraktiv kommun att bo i behövs också nya Å-rummet, nya Geislerska med lekplats, nya Kulturskolan, nya Magasinet, nya Resecentrum, satsningen på kommundelsutveckling, nya skateparken, nya högskolebiblioteket, nya förskolor, skolor och förebyggande åtgärder till unga och familjer. Vi är stolta över att ha genomfört fattade beslut och startat allt det nya!

 

Jag har skrivit inlägget tillsammans med ett antal av Socialdemokraterna i Faluns talespersoner

Susanne Norberg (S), kommunstyrelsen och folkhälsa

Jonas Lennerthson S), trafik och samhällsbyggnad

Jessica Wide (S), barn och utbildning

Kim Söderström (S), bostäder

Christina Knutsson (S), social- och familjeomsorg

Staffan Nilsson (S), kultur och fritid

Sofie Eriksson (S), ungas frågor

Diyar Cicek (S), ungas frågor

Anna Fält (S), miljö

Christer Falk (S), äldreomsorg

skatepark_utbyggd

IMG_0847[1]

 

 

 

 

 

 

Inlägget är en reaktion på M-politikerna Christina Haggren, Håkan Hammar och Mikael Rosén som ångar på med negativa insändare, istället för att fokusera på vad de själva vill: http://www.dt.se/opinion/insandare/falun-behover-en-ledning-som-leder

 

Comments are closed.