Ökad bemanning i Faluns äldreomsorg ska ge ännu högre kvalitet!

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Ökad bemanning i Faluns äldreomsorg ska ge ännu högre kvalitet!

De äldres betyg till Faluns äldreomsorg är höga, nya Kårebacken har invigts och de två första trygghetsboendena har sett dagens ljus. Arbetet med heltid har kommit långt, men också givit nya utmaningar. Det är en tuff arbetsmiljö i äldreomsorgen, och det har varit svårt att få till turerna. De delade turerna har ökat.

Socialdemokraterna och Kommunal föreslår nu att antalet anställda i Faluns äldreomsorg ska ökas med 130 fast anställda. Finansieringen sker i huvudsak genom att kostnaderna för vikarier ska minska. Vi har målet att halvera andelen vikarier i äldreomsorgen, från 10 till 5 procent. Med en s-ledd regeringen kan drygt 100 traineeplatser skapas i Faluns äldreomsorg. Dessa ger bra möjligheter då de kombinerar jobb och undersköterskeutbildning.

Det här handlar inte bara om att fler får möjlighet till fasta anställningar. Det leder också till högre kvalitet när grundbemanningen ökar. Ett viktigt mål är att de delade turerna ska kunna försvinna med en ökad bemanning. Idag finns det vissa enheter där en tredjedel av personalen är vikarier. Det behövs vikarier, men det blir svårt att planera verksamheten med en så stor andel.

Under perioden 2015-18 planeras två nya vård-och omsorgsboenden, i Hälsinggården och Britsarvet. Det blir också fler nya trygghetsboenden med gemenskapsytor och aktiviteter. Just nu pågår bygget av 14 nya lägenheter i Hälsinggården som blir trygghetsboende. En privat fastighetsägare men där omvårdnadsnämnden går in med stöd till trygghetsfunktionen.

Vänstra bilden fr v: Emil Alalauri, Malin Ragnegård, Petra Kinnari, alla Kommunal och omvårdnadsnämndens ordförande Christer Falk (S).

Högra bilden, framifrån: Christer Falk (S) och Jonny Gahnshag (S) tillsammans med byggaren vid nya trygghetsboendet i Hälsinggården.

IMG_2253IMG_2258

 

Comments are closed.