Riksbyggen vill bygga på Postenparkeringen

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Riksbyggen vill bygga på Postenparkeringen

Riksbyggen har begärt att få starta förberedelser för byggande av bostadsrätter på Postenparkeringen. Nästa vecka behandlas ärendet i kommunstyrelsens utvecklingsutskott. Fler bostäder i centrala Falun är en viktig utvecklingsfaktor och vi kan behålla dagens antal p-platser genom att komprimera parkeringen med ett ytterligare ett parkeringsplan.

Falu kommun vill förtäta staden med fler bostäder och en utredning har tidigare gjorts för att peka ut lämpliga lägen. Ett av dessa lägen är Postenparkeringen.
Den ligger mycket centralt i Falun med närhet till handel, service, kollektivtrafik och cykelvägar. I juni gav kommunstyrelsen stadsbyggnadskontoret i uppdrag att ta fram ny detaljplan för bostäder vid Postenparkeringen.

Riksbyggen har nu begärt att få teckna ett markanvisningsavtal med kommunen. Avtalet innebär en avsiktsförklaring som ger Riksbyggen möjlighet att arbeta vidare med projektet. Planen är att dagens 195 parkeringsplatser ska komprimeras i två plan. På så sätt kan man ge plats för 50-60 nya lägenheter. Kommunstyrelsen tar ställning till Riksbyggens begäran tisdag 16 september.

Det här visar att intresset hela tiden stiger för att bygga bostäder i Falun.

P_Gamla-Posten_022Läs även våra fyra löften för centrum.

Comments are closed.