Första mötet med nya kommunstyrelsen!

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Första mötet med nya kommunstyrelsen!

Så var det dags. Lite känsla av skolstart. Ganska många nya, som kanske inte hängde med i alla turer om soliditet, grundavtal, borgen mm. Frågan är om de mer rutinerade kan beskriva allt vi beslutar om?

Jag ska på en gång betona att min blogg inte längre är en officiell kanal för kommunstyrelsen. I den delen hänvisar jag till nya kommunstyrelseordföranden Susanne Norberg och falun.se, under rubriken ”vad hände på mötet?”. Kanalen och kommentarerna här bör snarare ses som ”frispråkig, socialdemokratisk”.

Första timmen ägnades åt borgensfrågor till våra två bolag, Falu Energi & Vatten och Lugnet i Falun. Borgen är ett ”lånelöfte” för att bolagen ska kunna planera långsiktigt och följs av flera beslut innan investeringarna verkligen görs och pengarna lånas. I fallet med LuFAB så kommer dessutom hyresnivån som investeringen ger att godkännas av kommunen då kultur- och fritidsnämnden är hyresgäst. Hoppas nu att även KF inser att borgen bör beviljas, annars bör kritikerna vara rakryggade och kräva bolagsstyrelsens(-ernas) avgång, istället för att undergräva framförallt LuFAB.

Budgeten antogs och hanteras vidare på nästa fullmäktige. Motförslaget kom från V då (M)inialliansen som vanligt är sena ur startblocken…

Till sist blev det en hel bunt med beslut om hur styrelsen och nämnderna ska fungera (reglementen, delegationsordningar och firmateckning). De flesta förslagen kommer från den parlamentariska gruppen som antagligen har någon form av rekord i förberedelse inför en mandatperiod. Man har hållit på ett år och ägnat över 100 timmar åt att resonera. Ännu är inte gruppen helt klar. Jag kan avslöja att det inte beror på ordföranden. De minsta partierna tar mycket tid, inte bara i KS…

KS141118

Comments are closed.