Mörkning? DT:s ledarsida står för mörkret…

Posted by Jonny in Uncategorized | 1 Comment

I dagens dt ondgör sig ledarskribenten Jens Runnberg återigen över Faluns satsning på skid-VM och anklagar kommunen för att mörka siffror. Här är lite fakta:

– det finns inga mörkade siffror eller hemliga dokument – Jens Runnberg och alla andra intresserade är varmt välkomna till kommunens diarium
– i inledningsskedet var kalkylen alltför optimistisk, men den justerades redan 2011
– vi har aldrig pratat om en ”massiv inflyttning”, det är Runnbergs tolkning
– satsningen på skid-VM är demokratiskt beslutad

Alla satsningar har ett visst mått av risk, oavsett de gäller idrottsevenemang eller kulturevenemang. Det ligger i själva innebörden av ordet.
Vi tror på skid-VM och ett uppdaterat Lugnet – där vi kan ha många evenemang de kommande decennierna – som ett av flera sätt att utveckla Falun. Vi tror på satsningen som en del i ett långsiktigt arbete för att göra Falun mer attraktivt, för oss som bor här och för besökare.

Vårt mål är att Falun ska vara, i ännu hög grad än idag, en plats med gott rykte, med liv och rörelse – en plats där människor vill vara, ett ställe i Sverige där det händer spännande saker.

Vi har mätt evenemangets samhällsekonomiska nytta och den studien presenterades 2012 – denna finns också i diariet. Välkommen att kika.
Vad utfallet av Lugnetuppdateringen och VM blir i slutänden kan vi inte lova, detta är en offensiv satsning som måste ses på många års sikt.

Något vi däremot kan lova är att vi alltid arbetar för Falubornas bästa, det är vad som finns på vår agenda varje dag, året om. Vad som står på Jens Runnbergs agenda är inte lika enkelt att förstå.

Jens, allt annat än sol i sinnet… http://www.dt.se/opinion/ledare/kronika-sa-morkas-vm-s-ekonomijensrunnberg

 

 

 

 

Blogginlägget bygger på ett svar som kommunstyrelsens ordförande och kommunalrådet Susanne Norberg (S), kommunalrådet Mats Dahlström (C) och undertecknad skrivit.

One Response to Mörkning? DT:s ledarsida står för mörkret…