Årets kulturkommun 2014: Falun!

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Årets kulturkommun 2014: Falun!

Vision har gjort en omfattande granskning av Sveriges kommuner. I slutvarvet var 8-9 kommuner med. Årets kulturkommun är det finaste en kommun kan bli vid sidan om Europas kulturhuvudstad. Falun har en mängd tillgångar, nysatsningar och kvalitéer som gjort att vi idag fått utmärkelsen:

Nytt Kulturhus och ny kulturskola • Kulturgaranti i grundskolan • Enprocentsregeln för konstnärlig utsmyckning vid kommunala nybyggnationer • Åtta kommundelsbibliotek, bokbuss och generösare öppettider på stadsbiblioteket • Servicepunkter på landsbygden • Lokal uppföljning av ungdomspolitiken • Bidrag till föreningar och grupper • Självstyre på Arenan • Stöd till kulturorganisationer • Kulturutmärkelser • Konstnärsstipendium • Utställningsersättning • Kulturella och kreativa näringar • Falun Walk Of Art • Kultur bland äldre • Ökad driftbudget för kultur och fritid • Ny tjänst för kulturmiljöer • Ny biblioteksportal på nätet • Nya Servicepunkter på landsbygden • Kultur bland funktionshindrade • Föreningsbidrag • Evenemangsdatabas och kulturkalender • Världsarvet • De stora besöksmålen • Egna muséer • Falutriennalen • Länskulturen.

Inom loppet av två månader får vi äran att bli utsedd till Årets kulturkommun och vara arrangör av Skid-VM. Vilken kommun kan matcha det?!!

FALUN-logga m ritad dalahäst

Comments are closed.