Ja, herregud vilken vecka!

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Ja, herregud vilken vecka!

Jag hade inte anat att det mesta skulle hända just vecka 49. När jag summerar så känns det just så! Från början stod det mest företagarvecka i kalendern. Idag fredag kan jag konstatera att den dessutom innehöll viktiga val, en regeringskris (där jag råkade befinna mig i riksdagen i onsdags), ett par svåra intervjuer och flera andra viktiga händelser.

Utifrån regeringskrisen och förlamningen i riksdagen känns det extra skönt att vi i Falun hittat fram till ett blocköverskridande samarbete. Under efterkrigstiden är det just S och C som sträckt ut eller tagit tag i utsträckta händer i svåra parlamentariska lägen. Därför är det historiskt att C på riksnivån just nu nobbar samarbete. Här har de mycket att lära av pragmatiska och samförståndsinriktade centerpolitiker runt om i landets kommuner och regioner.

Jag ska erkänna att jag var rejält frustrerad i onsdags, vilket syntes i mina inlägg på både Twitter och Facebook. Jag fick mothugg, i vissa fall var det berättigat. Visst har det uppstått ”oheliga allianser” tidigare i riksdagsarbetet. Den skillnad som Sverige nu fått uppleva är när SD blir tungan på vågen i en helt avgörande omröstning MOT landets regering. SD har röstat med den då borgerliga regeringen i 9 av 10 omröstningar de senaste fyra åren. Det har inte avgjort eller ändrat läget för förslagen. S har inte gjort någon stor grej av det. S har respekterat att borgerliga blocket var större fram till september (med ett undantag då S och SD stoppade en skattejustering i våras). När nu rödgröna är det största blocket trodde och hoppades jag och många med mig att Reinfeldts löfte om ett likartat agerande skulle gälla. Därför var jag riktigt förbannad i onsdags. Dessutom är det trist för Sverige. 200 miljoner i kostnad för extra val är det lilla. Men vad kostar omvärldens ändrade syn, våra företags osäkerhet?

Åter till det lokala! Jag har fått klart med två nya politiska uppdrag den här veckan. Ett litet (som tidigare var rätt stort) och ett helt nytt som kommer fylla mycket av min tid från årskiftet. Mer säger jag inte nu 😉

Faluns företagsvecka känns mer positiv än någonsin! Här bidrar näringslivskontorets personal väldigt mycket med sitt ”go” och positivism. Tillsammans med alla partners känns det jättebra. Jag kommer precis från en knökfull företagsfrukost med troligen uppåt 160 företagare!

Nu på lunchen har vår näringslivschef bjudit in oss till lunchdisco som avslutning på (företagar-)veckan. Känns fel att nobba, men jag blir tvungen med trippelbokad lunch. Jag ser istället fram emot att gå på kvällens Veronica Maggio-konsert i Magasinet, tillsammans med fruGahn och några vänner.

Trevlig helg!

IMG_2762[1]

IMG_2757[1]IMG_2765[1]

 

 

 

 

Bilder: Företagsbesök hos friskolan Talento, Bakom kulisserna i Östanfors lucka 1, Riksdagen skälver… 

Comments are closed.