Tack Anna Kinberg Batra för att du (också) sätter Falun på kartan!

Posted by Jonny in Uncategorized | 1 Comment

Ja, då är VM igång! Publiken strömmar till, media är överallt, kungahuset på plats, statsminister Stefan Löfven gjorde att uppskattat besök i onsdags. Och igår kom även oppositionsledaren till Falun, och följde upp det seglivade citatet ”Stockholmare är smartare än lantisar” med att placera Falun i ”svenska fjällen”! Det hon inte hade koll på var att Falun ligger mitt emellan Stockholm och fjällen. 20 mil åt båda hållen. När jag hörde uttalandet förstod jag varför Faluns m-oppositionsråd flera gånger berättat att m-riksdagsgruppen tror att han åker nattåg från Falun… Det är alltså inte bara Anna inom M som har dålig koll.

Men nu vet förhoppningsvis både hon, andra moderater och många fler att Falun ligger väldigt bra till! Tack Anna för att även du hjälper till att sätta Falun på kartan! Det blev ju inte helt rätt på första försöket, men du lär dig…

Att Stina Nilsson tog silver redan inledande dagen är inte enda spetshändelsen under VM. Publiktrycket verkar kunna nå en peak, kanske redan imorgon lördag då uppemot 50.000 väntas. Culture of Dalarna är en riktig höjdare, med massor av olika programpunkter. Själv gillar jag nog mest det som man snabbt märker, isskulpturerna vid ån, ljussättningen av rådhuset och lysande kuber över Åsgatan. Hoppas att en del av det blir kvar. Apropå spets så var jag på spelföretaget Tension där dom tillsammans med Ericsson och SVT berättade om ”gamefication”. Hur man genom att tänka spel och föra samman olika info, exempelvis från VM-arenan får helt nya upplevelser. Spännande! Tensions arbete och mycket annat gör mig till en stolt falubo 🙂 …boende 20 mil från fjällen, faktiskt ganska nära Stockholm!

IMG_3320[1]IMG_3316[1]

One Response to Tack Anna Kinberg Batra för att du (också) sätter Falun på kartan!