Kollektivt självmål av Falumoderaternas ”förstafemma”?

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Kollektivt självmål av Falumoderaternas ”förstafemma”?

Den här artikeln är intressant: http://www.dt.se/dalarna/falun/bygg-om-korsnasvagen

Den handlar om att (M) i Falun skrivit en motion att den nybyggda Korsnäsvägen ska byggas om – innan den ens är helt klar…

(M) är inte nöjd med vägen. Den borde ha byggts med fyra filer (två i vardera riktningen) hela vägen, tycker de. Nästa intressanta upptäckt kommer här:

  • Den 31 mars 2009 (§62) beslutar kommunstyrelsen, bl a med aktivt stöd från dåvarande ordföranden Mikael Rosén (M) att godkänna detaljplan för Knutpunkten, Korsnäsvägen mm. Planen beskriver exakt det som är byggt idag. En ledamot har avvikande mening och gör en protokollsanteckning om att det borde vara fyra filer hela vägen, men ingen moderat ansluter sig till den.
  • Sedan 2013 har samme Rosén varit ledamot i styrgruppen för bygget utan att ha föreslagit att vägens bredd ska ändras. Utåt har Rosén luftat idéer, men vid varje beslutstillfälle har han sagt ok till det som är byggt idag.

Alltså: Moderaterna i Falun har vid flera beslutstillfällen bekräftat att de vill ha Korsnäsvägen så som den är byggd. En väg som är tänkt att finns åtminstone 30 år och som kostat cirka 30 miljoner att bygga. Innan den ens är helt klar lägger dom ett förslag om att den ska byggas på ett annat sätt. Ett förslag som borde ha lagts exempelvis när planen godkändes 2009, eller innan bygget startade 2013. Inte nu. För nu kostar det extra, och det brukar inte moderater (eller så många andra) tycka om.

Hur ska vi ursäkta (M)? Vet de inte vad de beslutar om eller kör de dubbla spår (filer) för att förleda väljarna att tro annat än vad (M) beslutat om?

Tyvärr stämmer inte Moderaterna i Falun och Christina Haggrens kommentarer på Facebook med det de gjort i verkligheten (se protokoll).

M-ljug_151023

imageimageimage

 

 

 

 

 

Comments are closed.