Faluns uteställe nr 44? Ja, men med extra allt!

Posted by Jonny in Uncategorized | 5 Comments

Det här är nog ett av de längsta etableringscase som jag medverkat i. Det är en resa som vi och ”bowlinggänget” (ja, dom har fått det epitetet) gjort tillsammans, som präglats av envishet, uthållighet och framtidstro. Initialt letade vi lämpliga lägen för etableringen, flera olika platser testades.

När dom fastnade för läget i stan slöt vi ett optionsavtal, sedan har vi gått i väntans tider! Jag ska säga att det inte är i alla etableringsärenden som kommunen får vänta på företaget – oftare är det tvärtom 😉 Vi beundrar den målmedvetenhet och långsiktighet som ”bowlinggänget” har visat. Den har gjort att vi har kunnat hålla i och haft tålamod ända tills alla delar nu är på plats.

Varför är det här bra för Falun? Vi har idag ett 40-tal resturanger, caféer och pubar, men vi saknar ett större musik- och dansställe dit olika åldersgrupper kan gå. Vi vill gärna att ännu fler timmar av dygnet i Falu centrum ska sjuda av liv. Det här ligger i linje med Centrala stadsrums arbete med ”Purple Flag” som är ett projekt för att förbättra och utveckla kvällsekonomin där målet är en säker stad som håller en hög kvalitet under de livliga, nattliga timmarna.

Förutom att det här stärker centrum så bidrar det till vår vision ”Ett Större Falun”. Vi vill att fler ska besöka Falun, att fler ska flytta hit och att företag ska välja att etablera sig här. Vi bygger infrastrukturen och bostäder och ger hjälp och service. Men det kommersiella
utbudet behöver vi drivna entreprenörer och företag som kan utveckla och bredda.

Tack för att ni valde att etablera ert bowling- och krog-koncept i Falun och tack till ägarna bakom fastighetsbolaget för att ni fortsätter att satsa på Falun!

 

PS. Ifall någon missuppfattat och tror att kommunen går in med pengar i den här satsningen vill jag lugna och säga att vi säljer tomten för cirka 3 miljoner till bolaget som bygger nöjesstället. Alltså pengar in till kommunen! DS.

Rättviks Bowling

5 Responses to Faluns uteställe nr 44? Ja, men med extra allt!

 1. Johan Ali says:

  Kul! Glöm inte att bygga attraktivt och tätt i kvartersstruktur på 5-8 våningar, det är så allt fler vill bo – i stadsmiljö. Det verkar ni ha glömt i kopparstadens senaste satsning på galgberget. Expandera Faluns rutnätsstad norrut mot kvarteret born och söderut mot tiskenparkeringen och tiskberget/galgberget.

  Illustration: http://m.imgur.com/gallery/iz9vmhQ

  Inspiration: http://stockholmprojekt.blogspot.se/?m=1

  #ettstörrefalun #påriktigt

 2. Johan Ali says:

  och för att sprida den täta blandstaden samt att skapa #ettstörrefalun föreslår jag en boulevardisering av Herrhagsvägen: http://imgur.com/sm3NlQi samt Korsnäsvägen: http://imgur.com/Hl8bffU .Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering. Trots det fortsätter man bygga dyra, likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett systemfel som måste rättas till och genom att boulevardisera dessa vägar så knyter vi ihop de glesa bostadsöarna medans vi förtätar. #ettstörrefalun #påriktigt

 3. Johan Ali says:

  Smalna av korsnäsvägen och gör den till en boulevard, ett livligt stråk med affärer osv.