Summering av Faluns sjunde företagarvecka!

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Summering av Faluns sjunde företagarvecka!

Jag hann inte med alla aktiviteter, seminarier, besök och möten under årets vecka. Kommunlivet i övrigt rullar ju på parallellt, men här är lite av det jag och de övriga tre i min ”spanargrupp” noterade:

Nyetablerade Svenska Krämfabriken är ett bra exempel där Falun valdes för att vi var enkla att samarbeta med. Lotsen hjälpte dom OCH oss. Men den kanske inte kommer att kunna hjälpa alla? Man måste vilja och ha rätt inställning. Som en i vår grupp sa om Krämfabriken: ”Dom är sköna människor, och det ska man inte underskatta”.
Per Holknekt föreläste i torsdags. Hans tre ledord passar om vår syn på företagare: tro på dom, bekräfta dom och ge dom chansen! Men också se att mångfalden och variationen i företagandet ökar..

På Erlaskolan passade en politiker på att spela gitarr! Att vi bjuder på oss själva, skojar med varandra när vi träffar våra företag. Det kanske är ”något nytt” i kontakten mellan kommun och näringsliv?

Varumärket ”Faluns företagarvecka” har satt sig! Flera har sagt: ”Ni i kommunen har mycket saker på gång” Kul att höra! Marcus Eldh på Wild Sweden konstaterande att han och familjen valde att flytta till en plats där det spirar positivism och framtidstro = att vi gör varandra bra och att framgång föder framgång.

Vi har haft svårt att hitta skavet, gnisslet och ”vaken på natten-frågor”. Men vi anar fortfarande att det finns en hel del som vill (hoppas) att vi ska bli snabbare och i ännu högre grad leva upp till våra löften. Vi bör prata ännu mer med dom som ”klagar”… Utifrån signaler från Svensk fastighetsförmedling behöver vi mer engagemang för nyinflyttande (en tredje lots: inflyttarlots!). Ännu mer praktisk integration! Att vi involverar människor på olika sätt, skapa möten!

Sen gillar vi gnisslet från stenkrossen vid datahallarna och de många tågen genom Falun! #ettstörrefalun

Falugatan

Comments are closed.