Nazism är nazism oavsett när och hur budskapet levereras – låt oss stå upp för mänskliga rättigheter!

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Nazism är nazism oavsett när och hur budskapet levereras – låt oss stå upp för mänskliga rättigheter!

untitled2untitled5untitled3bFör hundra år sedan var 1:a maj-firandet en viktig manifestation för att visa styrka i kampen för rimliga och rättvisa villkor för alla som arbetade.

 

 

Genom åren har solidaritetstemat bestått och även utökats med internationell solidaritet, kampen för jämställdhet och bättre jämlikhet på olika områden. Kampen för att få vara den man vill.

I år är 1:a maj i Falun särskilt angeläget, och angår inte längre bara den traditionella arbetarrörelsen eller de som aktivt sympatiserar med exempelvis Socialdemokraterna. I år har en nazistisk organisation sökt och fått tillstång att demonstrera längs våra gator och avsluta på Stora Torget. Det är inget demokratisk parti, utan en militant nazistisk organisation där majoriteten av organisationens aktivister är dömda för våldsbrott. SÄPO har klassat organisationen som den grupp som utgör det största hotet mot Sveriges inre säkerhet.

Många känner sig illa berörda av det här, med rätta. Men istället för att stilla tiga, sitta hemma och känna frustrationen öka så är det nu tid för oss alla att tillsammans ta ställning mot detta! Att delta i Socialdemokraternas 1:a maj-firande är en viktig markering för alla människors lika värde och mot intolerans, inskränkthet och våldsbejakande extremism.

Falun är känt som en plats där människor bryr sig om varandra, där olikheter och nya influenser över århundranden setts som en tillgång och något som berikar. Här har människor med olika nationaliteter satt namn våra gator, bemannat vårt arbetsliv och gjort att Falun växer och utvecklas. Pride har växt sig stort här och just nu nämns Falun i riksmedia därför att faluborna öppnat sina hem för många nyanlända. Låt oss fortsätta att visa att solidariteten är stark här, att frihet och tolerans är våra ledord genom att vi alla går ut på stan den 1 maj, tillsammans med de krafter som inte vill ha nazister på våra gator och torg!

Bilderna ovan är tagna på Västmanlands Läns Museum i Västerås.

 

Comments are closed.