Skönt att vara igång med arbetet på samhällsutvecklingsförvaltningen!

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Skönt att vara igång med arbetet på samhällsutvecklingsförvaltningen!

Först vill jag önska god fortsättning på nya året! För min del har inledningen varit väldigt god och intensiv – jag har ju startat mitt nya uppdrag som förvaltningschef på Rättviks samhällsutvecklingsförvaltning (SUF). Jag tjuvstartade lite under november och december med att träffa alla enhetschefer, mina företrädare och delta på förvaltningsdagen 5/12. Då fick jag möjlighet att träffa och introducera mig för många av medarbetarna. I samband med en övning som vi gjorde då om saker på gång/uppslag till nyheter i de olika enheterna fick jag klart för mig vad mycket spännande som pågår inom samhällsutvecklingsförvaltningen. Kanske var det inte bara jag som fick aha-upplevelser?

I tisdags gjorde jag gjort min första arbetsdag. Mest praktiskt, men också bekantat mig med korridorsgrannarna, där de flesta arbetar på ekonomienheten. Mina medarbetare finns utspridda på fyra andra platser i Rättvik så just nu sitter jag i kommunhuset på en ska vi kalla det ”neutral plats”. Men min ambition är att finnas ute hos de olika enheterna så mycket som möjligt. På sikt får vi se var både jag och framförallt medarbetarna på mark & plan samt miljö & bygg hamnar. Under hösten har ju de två enheterna tvingats flytta till tillfälliga lokaler, efter att arbetsmiljön i flygelbyggnaden dömts ut. Den ska nu saneras/renoveras.

Hur ska jag då summera den här första veckan på SUF? Många intryck, väldigt bra och varmt mottagande och en hel del att ta tag i! Mina företrädare som varit tillförordnade förvaltningschefer, Bosse och Hans-Erik, har givit mig bra grundförutsättningar och många värdefulla tips! Arbetsmöte redan andra dagen, pågående projekt, förändringar och rekryteringar. Redan nästa vecka ska vi kunna ha en tillförordnad kulturchef klar, efter Per som tyvärr lämnar oss. Mina kollegor och medarbetare är ambitiösa och har stor kunskap om verksamheten och kommunen. Det känns dessutom som att vi kommer att kunna ha roligt tillsammans. Det ska man inte förringa.

Trevlig trettonhelg önskar en SUF-rookie som kommer att sova gott efter en intensiv vecka 🙂

Comments are closed.