Ny kulturchef i Rättvik!

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Ny kulturchef i Rättvik!

Från den 1 juni heter Rättviks kulturchef Lena Krånglin. Hon kommer närmast från Region Västernorrland där hon arbetat med samordning inom länsbibliotek och regional allmänkultur. Hon har mångårig erfarenhet från musikproduktion inom Musik i Västernorrland för såväl barnföreställningar som offentliga arrangemang. Hon har också arbetat med energi- och miljöfrågor och är utbildad inom förvaltning, kommunikation och marknadsföring. Lena kommer från Ramsele där hon också bor idag, men nu går flyttlasset till Rättvik.
– Jag ser väldigt mycket fram emot att få bli en del av kulturverksamheten i Rättvik. Med min erfarenhet från regionalt arbete hoppas jag kunna utveckla kulturen i samverkan med andra verksamheter, både lokalt och regionalt, säger Lena.

Som förvaltningschef på samhällsutvecklingsförvaltningen, där kulturenheten ingår, är det min första chefsrekrytering här. Lena är verkligen välkommen till Rättvik, vår förvaltning och det breda och varierade kulturliv som finns här. Jag är övertygad om att vi kommer att ha stort utbyte av Lenas kultur- och bibliotekserfarenheter.

Jag och samhällsutvecklingsförvaltningen vill också passa på att tacka Heléne Bergman som varit tillförordnat kulturchef sedan 15 januari. Heléne återgår nu till sin tjänst som kommunens kultursamordnare.

Comments are closed.