Om Jonny

Leave a comment

Mitt jobb och mina uppdrag: Jag kommer att från och med januari 2018 arbeta som samhällsutvecklingschef i Rättviks kommun. Samhällsutvecklingsförvaltningen består av enheterna kultur, ungdom & fritid, näringsliv, miljö & bygg samt mark & plan och vårt samlade uppdrag är att göra så att Rättviks kommun ska attrahera människor att bo, leva och verka i kommunen. 

Utöver det här har jag ett antal sidouppdrag:

  • Ordförande i fastighetsbolagen Västra Falun Fastighets AB och Frauenzimmer AB
  • Vice ordförande i EU:s Strukturfondspartnerskap för Norra Mellansverige
  • Ledamot i HSB Dalarnas styrelse

Om mig: Jag är en 46-årig kille. Jag bor mitt i Falun, är gift med Sanna och vi har en dotter och en son. Jag tycker, förutom politik, om att idrotta. Det har blivit ett antal Vasalopp och Vätternrundor, men träningsdosen de senaste åren har minskat. Numera träffar man mig på en spinningcykel på Friskis & Svettis någon gång i veckan. Kultur i alla former får mig att må bra, och jag är väldigt intresserad av design, arkitektur och samhällsplanering. Jag är vårdvetare men har också pluggat statsvetenskap under tre terminer samt en del organisation och ledarskap. Är tjänstledig från ett konsultföretag och har tidigare jobbat inom landstingsadministration och som sjuksköterska. På sommarloven och åren innan jag började på högskolan arbetade jag på gruppbostad och i hemtjänst. 1991 flyttade jag till Falun från Borlänge där jag växte upp på 70- och 80-talen. Några av mina vänner och mer om mig hittar du på www.facebook.com/gahnshag.

Jag har varit politisk engagerad i 30 år, och hade det som huvudsyssla 2002-2017. Innan dess var det en hobby. Efter åtta år som kommunstyrelsens ordförande gjorde jag valet att kliva ner ett steg. Jag tror inte man ska ha samma uppdrag för länge, jag behövde en nytändning och det var ett val för att kunna ge mer av värdefull tid till familj och barnen, en tid som aldrig kommer tillbaka.

Idag får jag arbeta med det som intresserar mig mest, en spännande roll som givit mig en nytändning.

Comments are closed.