Om Jonny

Leave a comment

Mitt jobb och mina uppdrag: Jag arbetar sedan januari 2018 som samhällsutvecklingschef i Rättviks kommun. Samhällsutvecklingsförvaltningen består av enheterna kultur, ungdom & fritid, näringsliv, miljö & bygg samt mark & plan och vårt samlade uppdrag är att göra så att Rättviks kommun ska attrahera människor att bo, leva och verka i kommunen. 

Utöver det här har jag några sidouppdrag:

  • Vice ordförande i EU:s Strukturfondspartnerskap för Norra Mellansverige
  • Ledamot i kommunala fastighetsbolagen Västra Falun Fastighets AB och Frauenzimmer AB
  • Ledamot i HSB MälarDalarnas styrelse
  • Ledamot i HSB Hyresrätt i Dalarna AB
  • Ledamot i OK Kåres arrangemangssektion
  • Ledamot i bostadsrättsföreningen Östanfors Slott

Om mig: Jag är en 48-årig kille. Bor i stadsdelen Östanfors i Falun och är pappa till en dotter född 2009 och en son född 2005. Har varit gift i nästan 15 år, men har idag en ny relation. Jag tycker om att träna, hålla igång och gillar spontanitet och överraskningar! Det har blivit ett antal långlopp på cykel och skidor, men träningsdosen de senaste åren har minskat. Numera träffar man mig på en spinningcykel på Friskis & Svettis någon gång i veckan eller längs någon led på skidor eller cykel. Kultur som musik, konst och formgivning stimulerar mig, och jag är intresserad av arkitektur och samhällsbyggande. Sedan några år förgyller jag tillvaron med att prova whisky tillsammans med fyra barndomskompisar och med det som ursäkt beger vi oss på regelbundna resor till Skottland, men även andra ställen!

Jag är utbildad vårdvetare men har också ett antal terminer med statsvetenskap, organisation och ledarskap. Jag gjorde en kort period på ett konsultföretag och har tidigare jobbat inom landstingsadministration och som sjuksköterska. På sommarloven och åren innan jag började på högskolan arbetade jag på gruppbostad och i hemtjänst. 1991 flyttade jag till Falun från Borlänge där jag växte upp på 70- och 80-talen. Många av mina vänner och mer om mig hittar du på www.facebook.com/gahnshag.

Jag har varit politisk engagerad i över 30 år, och hade det som huvudsyssla 2002-2017. Innan och efter det ett intresse som nog aldrig försvinner. Efter åtta år som kommunstyrelsens ordförande gjorde jag valet att kliva ner ett steg. Jag tror inte man ska ha samma uppdrag för länge, jag behövde en nytändning och det var ett bra val för att kunna få mer tid till familj och barnens uppväxt, en tid som aldrig kommer tillbaka. Nästa spännande steg har jag tagit genom att växla över till att arbeta som kommunal tjänsteman och chef i Rättviks kommun dit jag har starka kopplingar och även ett ställe vid sjön Ljugaren där vi ofta vistas.

Comments are closed.