Om Jonny

Leave a comment

Mitt jobb och mina uppdrag: Jag arbetar sedan januari 2018 som samhällsutvecklingschef i Rättviks kommun. Samhällsutvecklingsförvaltningen består av enheterna kultur, ungdom & fritid, näringsliv, miljö & bygg samt mark & plan och vårt samlade uppdrag är att göra så att Rättviks kommun ska attrahera människor att bo, leva och verka i kommunen. 

Utöver det här har jag några sidouppdrag:

  • Ordförande i fastighetsbolagen Västra Falun Fastighets AB och Frauenzimmer AB
  • Vice ordförande i EU:s Strukturfondspartnerskap för Norra Mellansverige
  • Ledamot i HSB Dalarnas styrelse
  • Ledamot i OK Kåres arrangemangssektion
  • Ledamot i bostadsrättsföreningen Östanfors Slott

Om mig: Jag är en 48-årig kille. Jag bor i stadsdelen Östanfors i Falun och har en dotter och en son. Jag tycker, förutom samhällsfrågor, om att idrotta. Det har blivit ett antal Vasalopp och Vätternrundor, men träningsdosen de senaste åren har minskat. Numera träffar man mig på en spinningcykel på Friskis & Svettis någon gång i veckan eller längs någon led på skidor eller cykel. Kultur i alla former får mig att må bra, och jag är väldigt intresserad av design, arkitektur och samhällsplanering. Jag är vårdvetare men har också pluggat statsvetenskap samt en del organisation och ledarskap. Jag gjorde en kort period på ett konsultföretag och har tidigare jobbat inom landstingsadministration och som sjuksköterska. På sommarloven och åren innan jag började på högskolan arbetade jag på gruppbostad och i hemtjänst. 1991 flyttade jag till Falun från Borlänge där jag växte upp på 70- och 80-talen. Några av mina vänner och mer om mig hittar du på www.facebook.com/gahnshag.

Jag har varit politisk engagerad i 30 år, och hade det som huvudsyssla 2002-2017. Innan och efter ett intresse och engagemang som nog aldrig försvinner. Efter åtta år som kommunstyrelsens ordförande gjorde jag valet att kliva ner ett steg. Jag tror inte man ska ha samma uppdrag för länge, jag behövde en nytändning och det var ett bra val för att kunna ge mer av värdefull tid till familj och barnen, en tid som aldrig kommer tillbaka. Nästa spännande steg har jag tagit genom att växla över till att arbeta som kommunal tjänsteman och chef i Rättvik dit jag har starka kopplingar och även ett ställe vid Ljugaren där vi ofta vistas.

Comments are closed.