Klart! S och Rödgröna tar över i Falun

Posted by Jonny in Inlägg från s-info.se/gahnshag | Kommentarer inaktiverade för Klart! S och Rödgröna tar över i Falun

Inlägg från: 2010-09-22, 22:29
http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=155

Yes, nu är valresultatet i Falun klart! S och Rödgröna tar över! S får 37,2 procent efter att ha lyckats locka 1200 fler väljare än förra valet. Starkt när vi föll så pass i riket. Falun som tidigare ansetts som ”borgerligt” har nu en borgerlighet som bara samlar 40 procent, medans S ligger 5 procent över medelkommunen och 7 procent över riksdagsresultatet.

Jag är självklart stolt och glad över vad mitt parti och övriga rödgröna presterat, och att vi nu får möjlighet att bilda majoritet. Falun har nu ett tydligt politiskt läge. Vi kommer ändå att sträva efter breda lösningar och samförstånd i så många frågor som möjligt.

De närmaste veckorna har vi två huvuduppgifter framför oss. Det ena är förstås att föreslå kandidater till viktiga politiska poster som nämndsordföranden och kommunstyrelseledamöter. Det andra är att vi kommer att signalera till våra förvaltningar om de ändringar i verksamhetsplanering och budget 2011 som majoritetsskiftet för med sig.

Comments are closed.