Dalarna bra plats för idrottsuniversitet!

Posted by Jonny in Uncategorized | Tagged , , | Kommentarer inaktiverade för Dalarna bra plats för idrottsuniversitet!

Falu och Borlänge kommuner har sedan länge varit en attraktiv region för elitidrottare. Här har satsningar skett under 25 år som syftar till att möjliggöra högskolestudier kombinerat med en satsning på sin elitidrott. Till dags dato har 129 internationella medaljer bärgats av aktiva sprungna ur denna satsning. Över 150 personer har flyttat till regionen för att bosätta sig här och bilda familj tack vare de förutsättningar som skapats.

Idag finns även Dala Sports Academy som är en nationellt och internationellt unik miljö för idrottare, forskare och företag. Nu tas nästa steg då Dala Sports Center etableras. En satsning som leds av Dalaidrotten i samverkan med Falu och Borlänge kommuner, Högskolan Dalarna, Dala Sports Academy och idrottens olika specialförbund. Bl a Svenska skidförbundet, Svenska Orienteringsförbundet och Svenska Friidrottsförbundet. Här skapas unika förutsättningar att utvecklas som individ och elitidrottare. Satsningen är strategiskt viktig för regionen. Riksidrottsförbundet avser att inom något år utnämna ett fåtal riksidrottsuniversitet i landet. Då ska Högskolan Dalarna vara ett av dessa. Vi kommer att verka på bred front för att säkerställa att så blir verklighet. Ett riksidrottsuniversitet i Dalarna skulle innebära en viktig milstolpe för både regionen, högskolan och idrotten.

Comments are closed.