Pinsamt för mig? Nej, men för de som bemödade sig att skriva.

Posted by Jonny in Uncategorized | 11 Comments

Ser rubriken i tidningen som ska vara det stabila ”länsorganet”, men som till och från det senaste åren mer får karaktären av kvällstidningsjournalistik: ”Här gör Lott reklam för Gahnshag”. Frun som tittar över axeln ser uppgiven ut och frågar sen: ska vi åka till stugan och låsa in oss över helgen? Nej, varför det svarar jag. Vi ska väl göra det vi hade tänkt.
Kanske det, säger hon, och lägger till: Tur att barnen är så små, än så länge…

Jag tycker det är bra att kommunen granskas, och relationerna mellan den och exempelvis företag. Media, medborgare och anställda lyfter ofta angelägna frågor. PEAB-affären är ett exempel. Däremot har jag svårt att se värdet i tips eller artiklar som bygger på lösa antaganden eller rena insinuationer.

Jag får inte eftersöka källor. Men ibland kan jag inte undgå att märka vilka som begär ut kommunala handlingar. Ibland stoltserar de i tidningen också. Numera får min f d partikamrat Bengt Holmquist, som många kallar rättshaverist, sällskap av vårt oppositionsråd. Vem av dessa som ska vara mest nöjda med samarbetet återstår att se.

Hur var det nu med rubriken ”Här gör Lott reklam för Gahnshag”? Den avstängda förvaltningschefen har givit goda vitsord till det företag där jag är anställd. Inte helt givet att göra det, men var kommer jag in? Jag är inte delägare i bolaget, jag har fast månadslön och sedan 2009 är jag helt tjänstledig från bolaget. Vad kan jag vinna på det och vari ligger reklamen för mig?

Jag har aldrig varit inblandad i min arbetsgivares kontakter med Falu Kommun eller kommunens bolag. Man ska ha väldigt dåligt omdöme eller moral för att riskera att utsätta sig för något liknande som antyds i nyhetsrapporteringen. Ibland börjar jag undra om man som politiker ska kunna ha en ordinarie tjänst att falla tillbaka på, eller om man ska dömas eller tvingas till ett liv som evig ”politruk”? Framförallt borde oppositionsrådet Rosén förfäras av tanken att behöva dras med mig tills han blir 81 år (År 2036 går jag i ålderspension).

Vart vill de komma? Få mig att säga upp mig från min anställning? Avgå som kommunalråd? Eller ”bara” få mig i obalans? Så här är det för mig: Jag har mitt jobb kvar (tills min företagsledning tröttnar på sin mediale medarbetare…) och vad kommunalrådsuppdraget anbelangar så avgör väljarna 2014 om dom har fortsatt förtroende för mig. Och framförallt: Vi har så många viktiga, spännande och roliga utmaningar framför oss i Falun, så jag har helt enkelt inte tid att deppa ihop bara för att några ”tjuriga gubbar” ska få sitt lysmäte.

För de som fortsätter att vara bittra eller kanske har en hyena boende inom sig kommer här några ytterligare uppslag:
• Vilken betydelse har det för nyhetsrapporteringen att Falu-Kurirens reporter också var ordförande i trafik- och fritidsnämnden 2007-2010, då allt ”elände” tydligen har inträffat?
• På temat dubbla stolar: Hur går det till när lärarförbundsrepresentanten först MBL-förhandlar med kommunstyrelsen och sedan själv sätter sig i kommunstyrelsen på (fp)-mandat?
• Hur var det nu egentligen med advokatbyrån där politikern är anställd och trafik- och fritid som behövde hjälp i en tvist om slamförbränningsanläggningen. Hjälpte politikern trafik- och fritid via byrån eller var det lite vid sidan om?

Alla mina uppslag har koppling till personer som frivilligt har nedlåtit sig att delta i den här sörjan. Den ”gode” Bengt ger jag inget sånt uppslag. Du kanske kan begära ut mina föräldraledigheter? Tyvärr innehåller inte dessa (heller) några snaskigheter, men det är ju alltid ett tidsfördriv…

11 Responses to Pinsamt för mig? Nej, men för de som bemödade sig att skriva.