Lugnets okända sidor – den största tillgången?

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Lugnets okända sidor – den största tillgången?

För någon helg sedan var hela familjen ute på lite cykel-/lek-/upptäcksfärd på Lugnet. Insåg då att: stora hallar och elitarenor i all ära, men det är andra delar som tillsammans med det storskaliga gör Lugnet unikt. Upptäckte exempelvis en kanonfin lekplats, lite halvt gömd inne i grönområdet mellan Hälla och stugbyn. Fikapausen på Skyttepaviljongen var som vanligt god och trevlig. Några dagar tidigare var jag ut tillsammans med Falu stigcyklister och testade några av de banor som man byggt i skogen. Kul upplevelse!

Min slutsats: trots att Lugnet är en av Europas största idrottsanläggningar med riktiga höjdpunkter framöver (i helgen orienterings-EM, så småningom skid-VM och däremellan 100-tals större och mindre arrangemang) så är det det småskaliga, ofta i eller i anslutning till Lugnets naturreservat som är oaserna och de riktiga pärlorna. Prova på själv!                                                                                                                                                                   

Comments are closed.