Några eftervalstankar…

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för Några eftervalstankar…

Valnatten blev dramatisk, framförallt här lokalt. Över riket och de flesta kommuner ligger SD vågmästarroll som en brun sörja som gör mig tung i hjärtat. Samtidigt är inte det här kritik mot hur människor röstar. Det är kritik mot ett parti som vädjar till människors sämsta sidor. Inskränkthet, intolerans och avundsjuka. Det finns inom oss alla. Vissa använder den som en valpreferens. Ytterst blir det en del av arvet efter åtta år med regeringarna Reinfeldt. Fler som tappat hoppet, som inte känner att de är med i samhällsgemenskapen.

Lokalt var vi nere på mandatfördelningen 27-30 i förhållandet mellan rödgröna och den s k falualliansen, men efter att alla distrikt var räknade hade det vänts till 29-27. Onsdagsräkningen med poströster och bedömning av ogiltiga röster kan bli en ny rysare. Oavsett så har S gått tillbaka. Vi förknippas mycket med skid-VM och den tidigare PEAB-affären, trots att dessa har sitt ursprung i ett borgerligt styre 2006-2010. Vi har förberett Falun för skid-VM, städat upp efter muthärvan och skärpt våra rutiner. Men en misstro har ändå dröjt sig kvar.

Comments are closed.