DD skrev – jag reagerade!

Posted by Jonny in Uncategorized | Kommentarer inaktiverade för DD skrev – jag reagerade!

Innan helgen ringde Erik Jerdén från DD och frågade om en revisionsrapport. Jag tyckte vi hade ett bra samtal, men jag reagerar när jag läser resultatet. Jag har tidigare klargjort att jag välkomnar granskning av VM-transaktionerna och att oklarheter ska korrigeras. Revisionsrapporten är bra, den ger några rekommendationer som vi ska följa. Men om det står inget i artikeln.

Huvudartikelns ”spänning” bygger istället på att det insinueras kring min roll och att rubriksättning mm ska få läsaren att ifrågasätta min trovärdighet och integritet. Alla är överens om att köpet av byggtjänster inte gjordes korrekt, jag hade välkomnat att revisionen gått djupare i det här, men att göra mig till huvudperson känns, trots uppräkningen av alla roller jag hade, mycket långsökt. Därför skriver jag på Facebook idag att journalistiken i det här fallet balanserar på gränsen till förtal.

Att jag reagerar extra är att journalisten och DD:s rubriksättare fortsätter på en linje som jag blivit allt mer kritisk till. Artiklar som utan grund antyder att jag skulle åtnjuta någon fördel eller nyttja position(er) på ett felaktigt sätt. I själva verket har artiklarna för mig som person inneburit att min arbetsgivare tidigare ifrågasatt om jag kan vara anställd där. Inte på grund av att jag gjort fel eller saknar kompetens, utan för att man varit rädd för att det kan skada bolagets anseende. Det här gäller en tidigare arbetsgivare, inte min nuvarande.

I grunden handlar det om förtroendevalda överhuvudtaget ska kunna vara tjänstlediga från en anställning, eller tvingas vara heltids- och livstidsengagerade ”politrucker”.

Jag förväntar mig inte att någon ska tycka synd om mig, men då jag tar ansvar som politiker förväntar jag mig också att en journalist kan överblicka konsekvenserna av vad hen skriver. Man tar på sig ett stort ansvar genom att skriva sådana här saker utan att ha någon grund för det.

Läs artiklarna och facebookinlägget här:

http://www.dalademokraten.se/dalarna/falun/kommunen-utredde-inte-foretaget-kommunalradet-var-anstalld-i-trots-misstanke-om-brott

http://www.dalademokraten.se/dalarna/falun/gahnshag-kritisk-mot-kommunrevisionen

https://www.facebook.com/gahnshag/posts/10153214709913014

Comments are closed.